Bak en formkake til påske
Det nærmer seg påske, og det er alltid koselig å by på litt påskebakst til kaffen. Det er også fint å ta med seg en kakebit i sekken ut på tur. Ingenting smaker bedre på rasten.
Kakebaking trenger ikke å være så veldig komplisert. Ofte er de enkleste bakverkene også de beste. Kringle og vafler, for eksempel? Eller formkake da? Formkake er kjempeenkel å bake. Den kan varieres på utallige måter, og den smaker godt.
Denne sitronkaka som jeg legger ut oppskriften på her, er en del av min påsketradisjon. Jeg baker den hver påske. Oppskriften har jeg etter min mor, så den er velprøvd. Og veldig god!
Sitronkake
50 g margarin el smør
2 egg
2 dl farin
1 1/4 dl melk
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 liten spiseskje presset sitronsaft
Revet skall av en sitron
Glasur:
2,5 dl melis
Blandes med saft fra sitronen.
Smelt smøret og avkjøl. Pisk eggedosis. Tilsett melk og avkjølt smør. Rør i mel blandet med bakepulver. Ha i revet sitronskall.
Stekes på 175 grader i 30-35 min. Prøv med en pinne om kaken er gjennomstekt.
Formstørrelse: 1 1/2 liter.
Kaken egner seg utmerket til frysing.