Bak en god kake til påske

Bak en god kake til påske

Dette er virkelig en god sjokoladekake. Den har navnet «Farmors sjokoladekake».

Oppskriften kommer fra farmor  i vår familie, og hun bakte den i mange år. Og i sin tid igjen, fikk hun den av grandtantene sine,  så oppskiften er absolutt velprøvd.

Kaken er kjempegod, bare prøv den! I anledning påsken, er den pyntet med en pose med påskeegg.

FARMORS SJOKOLADEKAKE

2 store egg
300 gr farin
1/2 pk kokesjokolade
125 gr smør
300 gr hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl melk
Litt romessens(10 -15 dråper)

Glasur:
300 gr melis
50 gr smør
1/2 pk kokesjokolade
3/4 dl sterk kaffe
2 ts vaniljesukker eller romessens

Visp egg og sukker til eggedosis. Kokesjokoladen og smøret smeltes og tilsettes litt etter litt.
Bland deretter i mel, bakepulver og melk og romessens (ca 10-15 dråper).

Stekes på 180-190 grader i en time.(Se kommentar nedenfor)

Fylles lages ved at smør, kokesjokolade, kaffe og melis røres sammen i en gryte over svak varme. Blant i noen dråper romessens til slutt (5-10 dråper). Glasuren has på når kaken er avkjølt.

TIPS: Dette er orginaloppskriften, men erfaringen er at det holder det med 40-45 min. steketid for denne kaken. Sjekk med en pinne om kaken er stekt.

Det er også en fordel om glasuren er kjøleskapskald før den tas på.

Opprinnelig publisert på Bodils lille blogg

Back to blog