Lag en god currygryte

Lag en god currygryte

Det er midt på kalde vinteren, og absolutt tiden for varmende supper og gryter. Denne vegetargryten servert med rødløksbrød kan jeg anbefale, den smaker kjempegodt og er samtidig næringsrik. Gryteretten er vegan. 

Gryteretten er raskt laget, og er full av grønnsaker. Bruk kokosmelk light hvis du ønsker en magrere variant av retten.

Vegetarisk currygryte
Til 4 personer

Ingredienser:
1 aubergine, terninger
1 grønn squash, terninger
1 rødløk, i båter
1 rød paprika, i strimler
2 hvitløksfedd, knust og finhakket
½- 1 rød chili (uten frø), finhakket (eller etter smak)
1 1/2- 2 ss rød currypaste (eller etter smak)
1 ts gurkemeie
3 gulrøtter, i staver
1 boks kokosmelk (4 dl)
4 dl varmt vann + 1 terning grønnsaksbuljong
1 ss soyasaus
saften fra 1 lime
2 ss sukker
1 boks kikerter, Go Green
fersk koriander

Ris pr. person etter anvisning på pakken.

Slik gjør du:
Begynn med å skjære opp ingrediensene. Kok risen etter anvisning på pakken.

Skjær aubergine i terninger og dryss over salt. Saltet trekker væsken ut fra auberginkjøttet. La dette virke i 15 minutter, og skyll deretter godt i kaldt vann og tørk.

Stek aubergine i litt olivenolje omtrent 3 minutter til auberginen begynner å få farge. Tilsett etterhvert squashterningene og stek i 2 minutter.

Sett en kasserolle på stekeplaten og fres løk og paprika blank (2-3 minutter).

Tilsett hvitløk og chili og stek i ca. 1 minutt.

Tilsett currypaste, gurkemeie og gulrotstavene og la det surre et par minutter under omrøring.

Ha aubergine, squash, kokosmelk og grønnsaksbuljong i kasserollen.

Kok opp og la småputre omtrent i 5 minutter.

Smak til med soyasaus, limesaft og sukker. Ha evt. i litt mer for å få riktig smak.

Skyll kikertene i kaldt vann og la renne av.

Like før servering rør inn kikerter og dryss over rikelig med koriander.

Server med ris og noen limebåter.

Opprinnelig publisert på Bodils lille blogg. 

Back to blog