Bak en god kake til påske
Dette er virkelig en god sjokoladekake. Den har navnet «Farmors sjokoladekake».
Oppskriften kommer fra farmor i vår familie, og hun bakte den i mange år. Og i sin tid igjen, fikk hun den av grandtantene sine, så oppskiften er absolutt velprøvd.
Kaken er kjempegod, bare prøv den! I anledning påsken, er den pyntet med en pose med påskeegg.
FARMORS SJOKOLADEKAKE
2 store egg
300 gr farin
1/2 pk kokesjokolade
125 gr smør
300 gr hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl melk
Litt romessens(10 -15 dråper)
Glasur:
300 gr melis
50 gr smør
1/2 pk kokesjokolade
3/4 dl sterk kaffe
2 ts vaniljesukker eller romessens
Visp egg og sukker til eggedosis. Kokesjokoladen og smøret smeltes og tilsettes litt etter litt.
Bland deretter i mel, bakepulver og melk og romessens (ca 10-15 dråper).
Stekes på 180-190 grader i en time.(Se kommentar nedenfor)
Fylles lages ved at smør, kokesjokolade, kaffe og melis røres sammen i en gryte over svak varme. Blant i noen dråper romessens til slutt (5-10 dråper). Glasuren has på når kaken er avkjølt.
TIPS: Dette er orginaloppskriften, men erfaringen er at det holder det med 40-45 min. steketid for denne kaken. Sjekk med en pinne om kaken er stekt.
Det er også en fordel om glasuren er kjøleskapskald før den tas på.