17. mai - vintage borddekking # 1

17. mai - vintage borddekking # 1

Dekk med vintage- og secondhandservise og glass, til 17. mai.

17. mai er årets største festdag, og ingenting er vel hyggeligere enn å invitere hjem noen gjester i anledning dagen.

Da kan du også kose deg med å dekke et fint 17. mai bord.

Noe som er koselig en sådan dag, er å ta frem arvegodset fra familien, om du skulle ha noe av det. Det å bruke gamle duker, glass, sølvtøy og serviser fra familien denne dagen gjør et spesielt inntrykk, så kan du kanskje også sende noen tanker til de som har gått foran.

Men om du ikke skulle ha noe arvegods, så er ikke det noe å bekymre seg over. Det er veldig lett å få tak i flott vintage- og secondhanddekketøy fra bruktbutikker og loppemarkeder. Brukt servise, bestikk og glass kan både bli enkelt og fint på 17. mai-bordet.

Bruktbutikker er også et ypperlig sted å få tak i billig, unik og miljøvennlig 17. mai dekor til bord. Flagg, bordflagg, duker og sløyfer for eksempel.

Her er noen tips til vintage borddekking:

  • Bruk vintage duker. Det er veldig lett å få tak i vintageduker i bruktbutikker. Sats på noen nøytrale lyse farger. Hvis du gir de en vask i sunlightsåpe før bruk, så er det lett å få bort mulige flekker også.
  • Mix og match tallerkener. Det er ikke alltid lett å finne mange like, men det går fint å blande litt.
  • Det er massevis av flotte gamle glass å få tak i på bruktbutikker. Både vinglass, ølglass og vannglass. Fargerike glass også. Også her kan du blande i vei.
  • Fyll på med blomster! Gjerne litt raust. Om du vil gjøre det enkelt, sats på hvitveis. Enkeltblomster, f. eks. løkblomster, i små flasker,plassert utover bordet, gir også et flott uttrykk. Ikke bryt grønne grener fra naturen.
  • Pynten kan gjerne være enkel. Du kommer faktisk langt bare med en meter eller to med 17. mai-sløyfer,eller bånd, som du kan dandere på ulike måter.
  • Papirservietter er mest praktisk, men tøyservietter er kanskje finest?

På dette bordet er det brukt:

- Vintage duk fra Landheim veveri

- Fire tallerkener med blå dekor fra Egersund og tre hvite tallerkner fra Villeroy& Boch (vintage)

- De blå glassene på bildet er solgt, men du finner mange andre fine glass til salgs hos Retromiks. 

- Lysestaker i tinn, secondhand 


Tilbake til bloggen